۱۱ فروردین ۱۴۰۰

دادگاه ‏بین ‏المللی ‏کشتار ‏آبان

🔹در دادگاه رسیدگی به پرونده کشتار آبان صدها شاهد شرکت می‌کنند

«دادگاه بین‌المللی مردمی آبان» که پنج ماه پیش در نخستین سالگرد کشتار آبان آغاز به کار کرد و به دلیل کرونا به تعویق افتاد از تیرماه در شهر لاهه هلند از سر گرفته خواهد شد. حمید صبی، یکی از دو عضو هیات حقوقدانان دادستانی این دادگاه، به ایران‌وایر می‌گوید بیش از دویست شاهد در دادگاه شهادت خواهند داد که شامل خانواده قربانیان، کسانی که هنوز گلوله و ترکش آن سرکوب در تن‌شان است، برخی شاهدان عینی و حتی برخی ماموران می‌شود.
***
«دادگاه بین‌المللی مردمی آبان» که در نخستین سالگرد کشتار آبان آغاز به کار کرد و به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد از تیرماه امسال در شهر لاهه هلند از سر گرفته خواهد شد.

ابتکار برگزاری این دادگاه مردمی را چند نهاد حقوق بشری، از جمله «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و «با هم علیه مجازات اعدام»، پیشنهاد و پیگیری کردند.

این دادگاه که به نام «آبان تریبونال» نیز معروف شده دومین مورد از چنین دادگاه‌هایی در پیوند با موضوعات ایران است. حدود یک دهه قبل یک دادگاه بین‌المللی مردمی با نام «ایران تریبونال» برای رسیدگی به کشتارهای دهه ۱۳۶۰ تشکیل شده بود که نخستین مورد مربوط به ایران در چنین دادگاه‌هایی محسوب می‌شد.

سابقه برگزاری دادگاه‌های مردمی به سال ۱۹۶۶ بازمی‌گردد که برتراند راسل، فیلسوف بریتانیایی، یک دادگاه بین‌المللی مردمی برای رسیدگی به جنایات جنگ ویتنام تشکیل داد و به «راسل تریبونال» معروف شد. از آن پس، در مواردی که جرائم دولت‌ها و کشورها به دلیلی امکان دادرسی در محاکم بین‌المللی معمول پیدا نمی‌کند، دادگاه‌های بین‌المللی مردمی تشکیل شدند تا کشف حقیقت و دادخواهی را پی بگیرند.

#راستی_آزمایی  #اعتراضات_آبان1398 #نیروهای_امنیتی #قطعی_اینترنت_در_ایران #دادگاه_مردمی


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر