۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

بحران ‏کمبود ‏برق ‏در ‏ایران ‏


🔻بحران کمبود برق در ایران؛ رد پای سپاه پاسداران و شرکت‌های چین در مصرف برق برای استخراج و ماینینگ رمزارز‌ها

تازه‌ترین گزارش شرکت مدیریت شبکه برق نشان می‌دهد رکورد مصرف برق در ایران شکسته شده و این در حالی است که ایران هنوز وارد فصل گرما نشده که بیشترین مصرف برق در آن روی می‌دهد. همین مساله موجب نگرانی از قطع برق در ایران شده است.

ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی ایران سه‌شنبه، ۲۸ اردیبهشت، گزارش داده که «روند افزایشی» «مصرف برق کشور» امسال از «ماه‌های ابتدایی» شروع شده و پیش‌بینی کرده که این روند «در ماه‌های گرم‌تر» به «مصارفی به مراتب بالاتر» منجر شود و «نگرانی درباره تامین به موقع برق» را افزایش دهد.


۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

و ‏باز ‏هم ‏اعدام


#مهران_نارویی، شهروند بلوچ امروز صبح در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، مسئولان زندان توقف اجرای حکم را منوط به گرفتن نامه از امام جمعه و سپاه اصفهان کرده بودند، امام جمعه اصفهان نامه را به خانواده می‌دهد، اما سپاه از ارائه نامه خودداری می‌کند. 
 

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

واکنش رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری به اظهارات داریوش ارجمند درباره ورزش بانوان

نایب رئیس و رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری در واکنش به صحبت اخیر داریوش ارجمند تأکید کرد که اظهار نظر در مورد موضوع غیرتخصصی کار عاقلانه‌ای نیست.

داود باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص صحبت اخیر داریوش ارجمند، بازیگر تلویزیون در نکوهش فعالیت بانوان در رشته وزنه برداری اظهار داشت: فلسفه ورزش سلامتی و ایجاد نشاط و تندرستی است، چه ورزش همگانی و چه تخصصی. خانم 70 ساله‌ای که وزنه برداری کار می‌کند، نه تنها آسیب نمی‌بیند بلکه وزنه برداری باعث سلامتی‌اش می‌شود. طبق مطالعات علمی، وقتی فشار روی استخوان‌ها وارد شود، استخوان سازی تقویت می‌شود.

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه برداری ادامه داد: برای همین است که وقتی کسی آسیب می‌بیند، پزشکان ارتوپد می‌گویند پا را بعد از عمل روی زمین بگذارد تا روی استخوان فشار آمده و برای استخوان سازی تحریک شود. اینکه یک نفر چه هنرپیشه باشد و چه غیرمتخصص حوزه پزشکی، راجع به مسائل پزشکی نظر دهد سوای اسم و عنوان آن فرد، کار عاقلانه‌ای نیست. اصلا نظر دادن در حوزه غیر تخصصی کار درستی نیست.

باقری با تاکید بر اینکه اگر این رشته برای بانوان مضر بود در دنیا راه اندازی نمی‌شد، خاطرنشان کرد: اگر وزنه برای برای بانوان مشکل داشت، آکادمی‌های علمی، مقالات علمی، دانشکده‌های تربیت بدنی و مطالعات IOC قطعا به آن می‌پرداخت. مگر می‌شود دنیا اشتباه کند و یک نفر که چیزی از مسائل پزشکی نمی‌داند، نظر درست بدهد؟ ما تازه وزنه برداری بانوان را راه اندازی کرده‌ایم و نباید نیمی از جامعه مخاطب‌مان که بانوان هستند را با این صحبت‌ها ناامید کنیم.

نایب رئیس فدراسیون وزنه‌برداری با اشاره به اینکه در همه مشاغل ممکن است آسیب‌دیدگی اتفاق بیفتد، گفت: افراد در فعالیت‌های صنعتی از محافظ استفاده می‌کنند و کفش ایمنی می‌پوشند اما باز هم ممکن است آسیب ببینند. ورزش قهرمانی هم همینطور است. اگر نکات ایمنی را رعایت نکنی احتمال آسیب دیدگی در هر کاری وجود دارد. چون صحبت مطرح شده در حوزه وزنه برداری است پاسخ می‌دهم و فکر می‌کنم فدراسیون پزشکی هم باید واکنش نشان دهد.

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

نا ‏آرامی ‏در ‏نوار ‏غزه ‏

تاکتیک حماس و جهاد اسلامی و بطور کل اغلب شبه نظامیان منطقه استفاده از #سپر_انسانی است. آنها لانچرهای راکت و موشک را روی پشت بام یا در حیاط منازل مسکونی مستقر می‌کنند تا اگر هدف قرار گرفت تلفات غیرنظامی‌ها بالا برود تا از آن استفاده تبلیغاتی کنند.

 ‏همچنان که در این تصویر از ‎#رویترز پیداست همیشه چند عکاس با دوربین‌های قوی در اطراف اماکن مسکونی که لانچر در آن محدوده مستقر شده منتظر می‌مانند تا در صورتی که نقطه مذکور هدف قرار گرفت تصاویر آن را ثبت کنند.

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

شلیک ‏به ‏سمت ‏قایق ‏های ‏سپاه




پنتاگون اعلام کرد در جریان نزدیک شدن ۱۳ قایق‌ تندرو سپاه پاسداران ایران به یک کشتی گارد ساحلی ایالات متحده در تنگه هرمز، نیروهای آمریکایی به نشانه هشدار ۳۰ تیر هوایی شلیک کردند. وزارت دفاع آمریکا این حادثه را به عنوان «مانور غیرحرفه‌ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» ارزیابی کرد.

در طی یک ماه این دومین بار است که شناورهای آمریکایی به سبب نزدیک شدن بیش از حد قایق‌های تندرو سپاه پاسداران اقدام به شلیک تیر هوایی می‌کنند.


۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰

روزی ‏روزگاری ‏در ‏ایران

این روزها شاید بد نیست برگردم و سریال روزی روزگاری را ببینم. حکایت مردمانی که غیور بودنشان را به رخ می‌کشیدند. مردمانی که زیر بار زور نمی‌رفتند. حکایت پیرزن ایلیاتی که از یک دزد سر گردنه آدم ساخت.
با خودم فکر می‌کنم هرکدام از مسئولین را اگر از مسندشان خلع کنند و پول‌هایی که از حلقوم من و شما کشیدند، ازشان بگیرند، چه کاری بلدند بکنند؟ بلدند با حقوق کارگری و کارمندی از پس عائله‌شان بربیایند‌؟ اگر کاخ‌های دروس و فرمانیه و نیاوران و الهیه و جمشیدیه را ازشان بگیرند بلدند یک لانه‌موش برای خودشان فراهم کنند آن‌هم با پول کم و این قیمت‌ها؟ بلدند در اسنپ نام‌نویسی کنند و در این میانه‌ی خطر و مرگ روزی هزار نفر را سوار و پیاده کنند که معلوم نیست کدام سالم و کدام ناقل و کدام بیمار است؟ بلدند صبح تا شب به مانیتور و نمودارهای بورس و رنگ همیشه قرمز نگاه کنند و بعد از لج مالباختگی زن و بچه را به فحش و فضیحت نکشند؟ بلدند صف بایستند برای مرغ؟ بلدند نگاه همیشه‌منتظر بچه‌ها را تاب بیاورند و دست خالی به خانه برگردند؟ بلدند ماسک یکبار مصرفشان را بشورند و فردا باز همان را بزنند؟ بلدند از پس هر سرفه و گلودردی چهارصد تا پانصد هزار تومن پول تست کووید بدهند‌؟ بلدند دکترا و کارشناسی ارشد بگیرند و باز قدر یک زندگی دونفره ته جیبشان نباشد و بی‌زن و همخوابگی و رابطه غیرپنهانی و نامشروع چهل‌ساله شوند؟ بلدند همه این مصیبت‌ها را بکشند و بعد باز هم خودشان را بکشند برای انرژی هسته‌ای؟
کدام هسته‌؟ هسته‌ی جامعه ماییم آقایان. ما ملت. ما که در یک شهر و در یک روز قریب نود نفرمان از زندگی سیر می‌شود و می‌رسد به مرگ خودخواسته. ما که اخته و یائسه کنج خانه‌های پدرانمان پیر می‌شویم. ما که بچه‌هایمان ماهی یک وعده گوشت هم نمی‌خورند. ماها که یک سطل متوسط ماست را سی شش هزار تومان می‌خریم. ماها که ناامید و خسته‌ایم. ماها که بریده‌ایم. ذله‌ایم.
گفتم که بگویم ما دیگر آن ملتی نیستیم که به دست و انگشتمان روبان رنگی ببندیم و روزهای انتخابات به خیابان بریزیم و برقصیم و بوق بزنیم و خدا را شکر کنیم که اقلا همین چند روز کسی کاری به کارمان ندارد اگر نیمه‌شب توی خیابان برقصیم و هلهله کنیم و چوق الف بر سرمان باشد. ما آن مردمی نیستیم که بنشینیم به مناظره‌ای گوش بدهیم که همین دوره قبل نفراتی که حالا سران سه قوه اصلی نظام هستند یکدیگر را به دروغ و فساد و نالایقی متهم کردند. شما به درد این صحرا نمیخورید.

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

آدمکش ‏ها ‏به ‏دنبال ‏گرفتن ‏خسارت ‏از ‏قربانیان



پیروز حناچی شهردار تهران در خصوص پرونده‌هایی که با شکایت شهرداری برای برخی از معترضین اعتراضات آبان ۹۸ تشکیل شده، مدعی شد: تعدادی از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ "به اموال عمومی صدمه زده‌اند" و تنها در صورتی که جبران خسارت کنند، شهرداری تهران شکایتش را از آنها پس خواهد گرفت.


کانون دفاع از حقوق بشر در ایران 

چگونه کافئین شما را بیدار می کند؟

چگونه کافئین شما را بیدار می کند؟

کافئین یک ماده شیمیایی با طعم تلخ است که این مربوط به بازهای اسید نوکلئیک آدنین و گوانین است.

در برگ یا دانه طیف وسیعی از گیاهان برای جلوگیری از خورده شدن توسط حیوانات علف خوار تولید می شود، این ترکیب به دلیل طعم و مزه خاص، تا حدودی زیادی مورد توجه ما انسانها قرار گرفته است، البته لازم به ذکر نیست که اثر آن به عنوان یک ماده محرک است.

در حقیقت، کافئین پرکاربردترین ماده روانگردان در سراسر جهان است، از هر پنج بزرگسال، چهار نفر از این ترکیب به شکل یک نوشیدنی گرم یا سرد مانند قهوه، چای یا نوشابه استفاده می کنند که اغلب برای جلوگیری از خواب آلودگی است.

چرا کافئین باعث می شود شما نه تنها بیدار ، بلکه دارای انرژی باشید؟
این ماده با ترشح اپی نفرین ، هورمونی که ممکن است در زمان استرس یا خطر به آن نیاز داشته باشیم ، باعث می شود قلب ما کمی سریعتر بتپد ، مردمک چشم گشاد می شود ، خون به عضلات ما هدایت می شود و کربوهیدرات ذخیره شده از کبد آزاد می شود.

چرا گاهی احساس خواب می کنید؟
خواب شامل ترکیبی از عملکردهای بیولوژیکی است که می تواند مدتها قبل از اینکه حیوانات حتی مغز داشته باشند ، تکامل یافته باشد.

با این حال ، برای کسانی که سیستم عصبی دارند ، یک قسمت مهم در پایان روز تجمع تدریجی ترکیبی به نام آدنوزین است.

با کار بدن ما، این ترکیب در بافت های مغز جمع می شود و در گیرنده های غشای سلول های عصبی خاص قفل می شود و سرعت عملکرد آنها کاهش می یابد.

برخی از این اعصاب با عملکرد عضلات مرتبط هستند و در نتیجه احساس سنگینی و بی حالی با افزایش ساعت ایجاد می شود. همچنین اتساع رگ های خونی برای اطمینان از اینکه مغز هنوز اکسیژن کافی دریافت می کند ، وجود دارد. سایر اعصاب به مدارهایی متصل هستند که حالات روحی را کنترل می کنند که به شما توضیح می دهد چرا خستگی دقیقاً یک احساس ناخوشایند نیست.

برای پاکسازی آدنوزین و احساس شارژ مجدد، باید کار را متوقف کنیم، جایی آرام پیدا کنیم و بخوابیم. وقتی بیدار شدیم، آن گیرنده ها دوباره شفاف می شوند و اعصاب با حداکثر ظرفیت کار می کنند، حداقل تا زمانی که با آدنوزین مسدود شوند.

کافئین در اطراف آن گیرنده ها وجود دارد و تجمع آدنوزین را سخت می کند. ظرف دو ساعت پس از نوشیدن یک فنجان قهوه، غلظت کافئین به یک حداکثر در مغز می رسد ، حال شما را به هم می زند و به عضلات کمک می کند احساس سنگینی کمتری داشته باشند،  همچنین رگهای خونی مغز را منقبض می کند.

آیا کافئین خطرناک است؟
به طور کلی ، بیشتر افرادی که عادت دارند معادل یک تا چهار فنجان قهوه در روز مصرف کنند - حدود ۴۰۰ میلی گرم کافئین در یک دوره ۲۴ ساعته - هیچ خطری برای سلامتی خود ندارند.

در حقیقت ، مقدار کمی کافئین حتی ممکن است دارای چند فایده کوچک ، اما ناچیز نباشد ، از جمله جلوگیری از بیماری های قلبی ، کمک به ماهیچه ها در سوزاندن کالری و حتی احتمال افزایش عمر طولانی تر.

هرچند هشدار داده می شود که حتی عادت یک فنجان در روز نیز می تواند باعث ایجاد وابستگی و‌ اعتیاد جسمی شود که قطع مصرف آن با سردرد ، بی حالی و تحریک پذیری همراه است.

داشتن عادت بیش از چند فنجان در روز و یا افزودن مقدار زیادی از شکر یا سایر مواد افزودنی به رژیم غذایی شما می تواند به سرعت این فواید را از بین ببرد. این واقعیت وجود دارد که آدنوزین در واقع به بدن شما لطف می کند و شما را برای مقادیر لازم خواب آماده می کند تا مغز خود را تمیز کرده و بدن خود را ترمیم کنید.

برای کسانی که باردار هستند ، نوشیدن هر مقدار کافئین بسته به اینکه از چه کسی می خواهید ، احتمال خطر را نیز به همراه دارد.

کافئین دارای دوز کشنده است ، مرگ و میر در غلظت های حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میکروگرم کافئین در هر میلی لیتر خون گزارش شده است. برای دریافت این مقدار کافئین نیاز به مصرف حدود ۱۰ گرم کافئین خالص است ، چیزی که صرفاً از طریق قهوه شدنی نیست. اما با اشکال متبلور کافئین غلیظ به صورت پودر یا قرص تصور می شود که در گذشته، در تعداد کمی از مرگ های ثبت شده نقش داشته باشد.

بنابراین از آن یک یا دو فنجان قهوه بیدار کننده صبحگاهی لذت ببرید و شب نیز کمی زودتر بخوابید تا هم بیشتر از خواب  و هم کافئین استفاده کنید.

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

برده‌ها تصور می‌كنند آزادی گناه است

برده‌ها تصور می‌كنند #آزادی #گناه است!

آزادی دردناک و ترسناک است و حتی گاهی سبب می‌شود در جریان رها شدن حس گناه‌کاری و تقصیرکاری داشته باشیم، زیرا با جدا شدن از برده‌ها تنهاتر و تنهاتر می‌شويم و بردگان پیرامون ما به ما حس گناه‌كاری می‌دهند؛ برده‌ها آزادی ما را خيانت به خودشان می‌بينند! گذار از این حس تقصیر، مستلزم عبور از شکنجه‌گاه است؛ با عبور از دشت و دره‌های صعب است که برده از بردگی می‌گریزد و آزاد می‌شود و البته آنکه اهمیت زندگی را نمی‌داند در بردگی لذت می‌برد. مخصوصاً ما که تاریخی داشته‌ایم که بردگی در آن تقوا، پارسایی، فضیلت و اهمیت است.

بردگی برای ما اوصافی تولید می‌کند که با آن‌ها حس اهمیت داشته باشیم و از این نام‌ها لذت ببریم. ولی آن کسی از ما که آزاد می‌شود این را دریافته است؛ به "لذت منحرفانه‌ای" که استبداد به او داده است لگد می‌زند، از این‌رو انسان رها از استبداد دینی ایران همیشه از "نشئه توصیفات" منحرف و لذت‌بخشی مانند متقی، مؤمن و فضیلت‌مند خویش را رها می‌کند، زیرا آن‌ها را زنجیر بر پا و گردنش می‌بیند. به این طریق فقط با منفور شدن ما نزد بردگان است که واقعاً رها می‌شویم؛ آیا نفرت آن‌ها از ما معنایش این نیست که دیگر مانند ایشان برده نیستیم و حتی سعی در آزادسازی آن‌ها داریم؟

در این راه باید درد تنهایی را به انحراف لذت در استبداد ترجیح دهیم. بردگان هميشه به اين سبب برده می‌مانند كه می‌خواهند ساير بردگان پيشتر از اسارت‌گاه در رفته باشند و ديواری به دور ايشان باقی نگذاشته باشند. برده‌ها گريز از زنجير را گناه می‌دانند و برای‌شان آزادی خيانتی مستوجب مكافات است! با اين ثبات می‌خواهند در بردگی‌شان وفای خويش را اثبات كنند. اين خرد بردگی است؛ وحشت‌های مخفی‌شان را عاقلی می‌دانند!

عموماً بايست برده را به زور قانون از دست برده‌گير رها كرد، گرچه تعليمات و فرهيخته‌سازی اذهان بشری هم راه‌حل مفيدی است و چنین آرمانی را بایست برای ایران عزیز در سر پرورانیم تا آنکه نمی‌خواهد برده باشد به رؤیای زیبای آزادی حقیقتاً دست بیابد.

غرب واقعاً نیاز دارد دموکراسی را همین‌گونه پیاده کند و از آزادی در برابر "فرهنگ بردگی" پاسداری کند. القصه؛ در سوئیس مسلمانان به دختران‌شان اجازه نمی‌دادند به شنا در استخرهایی بروند که پسران حضور داشتند. سوئیس قانونی صادر کرد که "دخالت پدر و مادران" مسلمان در منع دختران‌شان برای شنا در محیط مختلط "مجرمانه" است. یعنی پدر و مادران دیگر حق دخالت و جباریت ندارند. در این باره مسلمانان معترض گفتند این "مخالف آزادی اندیشه" و مخالف آرامش قلب ماست و دلیل آوردند که "آزادی اندیشه" از حقوق بشر است و این حق از آن‌ها سلب شده است. کمدی‌گونه به نظر می‌رسد و با اینکه حاکی از جباریت و عشق ریشه‌یافته به برده‌داری است، مضحک است.

كنترل والدين بر فرزندان به ويژه دختران در ميان جماعت ما بی‌شک از عوارض فرهنگ بردگی و برده‌پروری است. از آموزش و پرورش تا منبر و مسجد و سنت دیرینه غیردینی ما به والدین این حق را داده است که دختران‌شان را کنترل کنند، مهار کنند و بر آرزوها و امیال‌شان زنجیر بزنند و پر و بال‌شان را به میل خویش ببندند. در بسیاری موارد دختر سی‌چهل‌ساله هم در ایران تحت کنترل مادر و پدرش است. حتی فرهنگ به آن‌ها شرم القاء می‌کند اگر به دختران‌شان اجازه آزادی بدهند!



۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

تعداد ‏کشته ‏شده ‏های ‏آبان ‏فقط ‏در ‏شیراز ‏بیش ‏از ‏پانصد ‏نفر ‏بود.


سردار حبیبی، فرمانده انتظامی استان فارس: «ما فقط تو شیراز ۴۵۰ نفرو تو آبان کشتیم.»

این صحبت‌های سردار حبیبی در گفت‌وگو با یکی از خانواده‌های کشته‌شدگان شنیده شده است.
اما بر اساس روایت ۴ خانواده‌ی دیگر از کشته‌شدگان آبان ۹۸ از آنچه در روزهای تحویل جنازه دیدند.

‏بیش از سیصد جنازه‌ی تیرخورده در بیمارستان‌های دنا و صدرای شیراز بوده است. 
کادر پزشکی شیراز نیز از تعدادی بیش از ۴۰۰ نفر کشته میگویند.
همچنین تحقیق غفاری و همکاران مبنی بر افزایش ۵۰۹ نفری آمار مرگ و میر شیراز در پاییز ۹۸ ما را یک قدم به ‎حقیقت آبان نزدیکتر میکند.

آبان۹۸ در شیراز محله صدرا هلیکوپتر اومده بالای جمعیت با تیربار مردم رو به رگبار میبست. واقعا شبیه فیلمهای هالیوود بود.
به هیچ وجه نمیشه باور کرد نیروی مسلح یه کشور اینجور مردم بیگانه رو به رگبار ببنده چه برسه مردم کشور خودشون باشه، جوونها مث برگ خزون میریختن رو زمین.
 

پیداشدن جسد دو معدنکار در دامغان پس از شش روز


جسد دو معدنکار محبوس در تونل ۴۲ معدن زغال‌سنگ طزره دامغان پس از شش روز پیدا شد. این حادثه بار دیگر حقوق نازل کارگران معدن و فقدان ایمنی‌های لازم برای کار در معادن ایران را به بحث روز بدل کرده است.
مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی شامگاه روز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت از پیداشدن اجساد دو کارگر این معدن خبر داد و به خانواده‌های آنها تسلیت گفت.
حادثه معدن زغال‌سنگ حدود ساعت ١٢ ظهر روز شنبه ١١ اردیبهشت ماه در تونل شماره ۴۲ معدن طزره در کارگاه استخراج k ١٣ پیشرو، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه رخ داد.
مسئولان شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی شاهرود، نام‌های دو نفر کارگر جان‌باخته در معدن را میلاد روشنایی و سیداصغر افضلی عنوان کرده‌اند که هر دو کمتر از ۴۰ سال سن دارند و متأهل هستند.
خرداد سال ۱۳۹۸ نیز دو کارگر این معدن به دلیل سوانح و نبود ایمنی‌های لازم جان خود را از دست دادند.
خبرگزاری ایلنا در گزارشی در ارتباط با مرگ این دو کارگر از وضعیت بد حقوقی و ایمنی کارگران معدن در ایران نوشته است: «آنها جانِ خود را در قبالِ دریافت دستمزد حداقلی، کف دستشان می‌گیرند و هر روز در یک قدمیِ مرگ کار می‌کنند. پای صحبت بسیاری از این کارگران که بنشینیم، متوجه خواهیم شد که باوجودِ کار در چنین شرایطی نه تنها دستمزدی بیش از سایر کارگران دریافت نمی‌کنند بلکه گاهی اندک دستمزد و حقوقشان نیز نادیده گرفته می‌شود.»
ایلنا معوقاتِ مزدی، عدم پرداختِ حق بیمه و یا رد شدنِ لیستِ بیمه‌ آنها در رده‌ی مشاغل عادی و بدون محاسبه‌ سخت و زیان‌آور بودنِ شغل را از جمله مهم‌ترین دغدغه‌های این کارگران عنوان کرده است.
بر اساس  ماده ۵۲قانون کار، کار کارگران معدن نباید در روز از ۶ساعت و در هفته از ۳۶ساعت تجاوز کند اما آن‌ها گاهی مجبورند بیش از یک شیفت کار کنند تا درآمدشان کفافِ هزینه‌های زندگی را بدهد.
علاوه بر این مشکلات، کار در معدن به طور طبیعی با حوادثی مثل ریزش‌هایِ طبیعی، سستیِ نواحی و بدنه‌های تونل، انفجار، غبارهای موجود، خطاهای انسانی، تصادف و تصادم‌ها، برخورد با موانع و اجسام بُرنده توام است. 
در ایران برای مهار این گونه خطرات و حوادث مقررات ایمنی سختی برای کارفرما درنظرگرفته نشده یا این که کنترلی برای رعایت این مقررات وجود ندارد.
منطقه طزره در نزدیکی دامغان از مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب رشته‌کوه‌های البرز است و از اصلی‌ترین مراکز فعالیت معدنی شمال شرق ایران به شمار می‌رود.
عملیات معدنی در این منطقه با عملیات اکتشافی در محدوده تونل مادر از سال ۱۳۴۸ آغاز شده است.

از فرگشت دایناسورها تا انقراض آنها

 از فرگشت دایناسورها تا انقراض آنها


🔻گروهی از مهره داران خشکی که 233 میلیون سال پیش به وجود آمدند

با توجه به تعداد زیاد فسیل های یافت شده، مشخص می شود که دایناسور ها فرم غالب حیات حیوانی روی زمین در عصر مزوزوئیک بودند
دوران مزوزوئیک، 160 میلیون سال از تاریخ کره زمین را به خود اختصاص می‎دهد ... از 225 تا 65 میلیون سال پیش

به دنبال انقراض شدید و بحران بیولوژیکی در پایان دوره پرمین، تنها تعداد نسبتا محدودی از گونه های گیاهی و جانوری توانستند باقی بمانند 
در ادامه، تولید نسل جدیدی از موجودات زنده به آرامی آغاز شد
نرم تنان موجودات غالب محیط دریا بودند و خزندگان موجودات غالب خشکی

 در ابتدا خزندگان اولیه به دو گروه عمدهء سیناپسیدها و ساروپسیدها تبدیل شدند
پستانداران کنونی مانند انسان از نسل سیناپسیدهای اولیه هستند و دایناسورهای منقرض شده و نسل زندهء آنها یعنی پرندگان امروزی هم متعلق به شاخه ای از ساروپسیدها اند

ریچارد اوون، دیرینه شناس بریتانیایی هم دورهء چالز داروین، نام دایناسورها را از ترکیب دو کلمهء یونانی دینوس و ساورس که به معنای مامولک مهیب است ابداع کرد


دایناسورها ویژگی های خاصی داشتند که آنها را منحصر به فرد میکرد

برخلاف سایر خزندگان، پاهایشان در دو سمت کناری بدنشان نبوده، بلکه زیر بدنشان قرار داشت؛ این ساختار به همراه استخوان بندی خاص ران و لگن، به میزان قابل توجهی قابلیت تحرک را افزایش داده بود



این جانوران عظیم الجثه، همچنین در طی روند فرگشتشان مجهز به قابلیت های دفاعی خاصی نیز شدند
مانند شاخ، چنگال ، پوزه شاخی و حتی در برخی گونه ها پوششی شبیه به زره!


دایناسورهای اولیه، بدلیل کمبود غذا چندان غول پیکر نبودند اما در دوره های بعد به سبب پیدایش درختان بلند مخروطی، غذای گیاهخواران بیشتر شد و اندازه آنها نیز بزرگتر شد
آن گونه های گوشتخواری هم در رقابت طبیعت میتوانستند زنده بمانند که قوی تر و بزرگتر بودند و شانس بقای بهتری داشتن
بدین تریب طی میلیون ها سال و گذشت صدها هزار نسل ، برخی از گونه های آن ها بزرگ و بزرگ تر شدند

فسیل بزرگترین دایناسوری که تاکنون روی کره زمین زندگی کرده، سال  2014 در آرژانتین پیدا شد
طول این دایناسور 40 متر ، ارتفاعش 16 متر بوده و وزنی در حدود 87 تن داشته است، یعنی برابر وزن 17 فیل!

این جانوران عظیم الجثه، تا 65 میلیون سال پیش بر زمین حکمرانی می کردند

اما ناگهان براثر تغییراتی شدید که ادامه حیاتشان را امکان پذیر نمی ساخت، از بین رفتند
قابل قبول ترین نظریه برای توضیح انقراض شان ، برخورد یک شهاب سنگ به زمین است


66 میلیون سال قبل، شهاب سنگی با قطر 10 کیلومتر به منطقه‌ای که امروزه به نام دهانه چیکسالوب نامیده می‌شود و در مکزیک قرار دارد برخورد کرد
این برخورد باعث فرورفتن زمین و تشکیل گودالی به قطر 180 کیلومتر و آزاد شدن انرژی ای برابر با 50 میلیون بمب اتمی ، شد

ابری از گرد و غبار به مدت چند ماه در هوا معلق بوده و زمین را تاریک کرد
در همان حال گوگرد کلر و نیتروژن با هم مخلوط شده، ابرهایی را تشکیل داده و این ابرها باران اسیدی کشنده ای را نازل کردند

75 درصد از گونه‌های زنده روی زمین منقرض شدند
مرگ قسمت بزرگی از پوشش گیاهی زمین
همینطور تمام حیوانات روی خشکی، که وزنی بیش از 25 کیلوگرم داشتند از بین رفتند

انقراض کرتاسه-پالئوژن، آخرین انقراض بزرگی ست که بر روی زمین رخ داده


پس از این واقعه بود، که پستانداران این فرصت را یافتند که فرگشت یابند و نهایتا فرمانروایان جدید زمین شوند . . .

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

درخواست ممانعت از ورشکستگی باشگاه‌های ورزشی و بیکاری مربیان و پرسنل باشگاه‌ها

جامعه باشگاه داران ورزشی در نامه‌ای از رئیس جمهور خواستند تا از ورشکستگی باشگاه‌های ورزشی ممانعت کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ این روزها با شیوع ویروس کرونا باشگاه های ورزشی تعطیل شدند و سالن های ورزشی در آستانه ورشکستگی هستند. جمعی از باشگاه داران در نامه ای از رئیس جمهور خواستند تا از ورشکستگی آنها جلوگیری کنند.

جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی‌ ایران

با سلام و احترام
بر شما پوشیده نیست که اینک آسیب کرونا بر کسب و کارهای ورزشی به بالاترین میزان خود رسیده و باشگاه‌های ورزشی سراسر کشور به دلیل تعطیلی‌های مستمر و عدم پشتیبانی لازم، توان حفظ خود، مربیان و کادر خدماتی و اداری خود را ندارند. از این رو به طور روزانه شاهد ضرر اقتصادی، تغییر کاربری باشگاه‌های ورزشی، بیکاری روزافزون مربیان و نیروهای خدماتی و اداری باشگاه‌ها هستیم و کسی هم پاسخگوی این وضعیت نگران‌کننده نیست.
تداوم این وضعیت به‌ منزله محو تدریجی بخش‌ خصوصی حوزه ورزش‌ است. بخشی که با سرمایه‌گذاری‌ در بخش سلامت‌ و تندرستی مردم به یاری دولت آمده بود تا بخشی از بار اقتصادی دولت را کاهش دهد. اکنون به دلیل برخی تصمیمات ستاد کرونا، نه تنها فرصت‌های سرمایه‌گذاری این بخش به صفر رسیده است، بلکه شاهد خروج پرشمار سرمایه‌گذاران از این بخش حیاتی برای سلامت جامعه هستیم. چه کسانی پاسخگوی این ضرر اقتصادی بزرگ به این بخش ورزش سلامت محور ورزش خواهند بود؟
علیرغم تعطیلی باشگاه‌های ورزشی، مالکان اماکن بخش خصوصی و حتی بخش‌های دولتی بر دریافت اجاره‌های خود اصرار دارند و هیچ پشتوانه قانونی برای حمایت از باشگاه‌داران وجود ندارد. حتی زمان بازپرداخت تسهیلات بانکی کرونا بدون هیچ تنفسی برای اندک باشگاه‌هایی که موفق به دریافت آن شده‌اند هم فرا رسیده و درحالیکه باشگاه‌ها با تصمیم ستاد کرونا تعطیل هستند، باید نسبت به پرداخت بدهی خود به بانک نیز مبادرت ورزند.
با این تصمیمات ستاد کرونا، باشگاه‌داران ورشکسته دیروز به باشگاه‌داران ورشکسته و بدهکار امروز تبدیل شدند و جای تأسف است که مجموعه این سیاست‌ها، به یأس و ناامیدی باشگاه‌داران سراسر کشور منجر شده است.
تداوم این وضعیت به تشدید کم‌تحرکی و شیوع بیماری‌های غیرواگیر منجر خواهد شد و این وضعیت نگران‌کننده‌ای است که لزوم بازنگری در تصمیم تعطیلی باشگاه‌های ورزشی را یادآور می‌شود.
بر شما پوشیده نیست که وزارت ورزش و جوانان به تنهایی توان رسیدگی به این وضعیت و کاهش مشکلات باشگاه‌داران و مربیان را ندارد و حق آن‌ها به دلیل اشراف یک‌بعدی کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال پایمال شدن است.
سازمان امور مالیاتی و سازمان تأمین اجتماعی همچنان با فشار حداکثری برای مطالبات خود از باشگاه‌ها فشار این روزها را دوچندان کرده‌اند و حالا شهرداری‌ها هم از اماکن مسکونی با شرایط ایجاد باشگاه ورزشی طلب دریافت هزینه تغییر کاربری دارند.
تعطیلی باشگاه‌ها هزینه‌های هنگفتی برای ایجاد دوباره زیرساخت ورزشی و ایجاد اشتغال برای فعالان در این بخش را بعد از بحران کرونا بر دوش کشور خواهد گذاشت.
امید است با تدبیر شما زمینه برای تحلیل بهنگام این وضعیت فراهم شده و با یک سیاست‌گذاری صحیح زمینه برای کاهش آسیب‌ها وپیامدها فراهم شود.

با تشکر
جامعه باشگاه داران ورزشی

▪️امام على زنان را فقط براى رابطه جنسى ميخواست و چيزى به نام عشق و عاطفه را نميفهميد!



▪️امام على زنان را فقط براى رابطه جنسى ميخواست و چيزى به نام عشق و عاطفه را نميفهميد!
#ترجمه:
أم أبان دختر عتبة بن ربیعة همسر یزید بن أبی سفیان بود و سپس یزید فوت کرد،
همسرش و علی بن ابيطالب از او خواستگاری کرد ولی او جواب منفی داد. به او گفتند: آیا علی بن ابی طالب پسر عموی رسول الله و همسر فاطمه و پدر حسن و حسین را ردّ می کند که حال او در اسلام آشکار است؟
گفت: بله، عشق او در دلم اثر نمی کند. برای کسی که زن او شود چیزی حاصل نمی شود مگر نشستن او میان ران های زن در حالی دارای سردی عاطفه با زنان است.
#متن_عربى: كانت أمّ أبان بنت عتبة بن ربيعة عند يزيد بن أبي سفيان فمات عنها، فخطبها علي عليه السّلام فردّته، فقيل لها: أتردّين علي بن أبي طالب ابن عم رسول اللّه و زوج فاطمة و أبا الحسن و الحسين، و حاله في الإسلام حاله؟ قالت: نعم، لا أوثر هواه على هواي، ليس لامرأته منه إلا جلوسه بين شعبها الأربع، و هو صاحب صر من النساء.
#منبع: نثر الدر في المحاضرات٫ أبو سعد منصور بن الحسين الآبي٫ جلد ٤ صفحه۴۲
پ ن:
مطمئنا كسى كه از نوجوانى با سر بريدن و تجاوز به زنان اسير رشد كرده عشق و عاطفه و محبت در وجودش نيست.