به مناسبت این روز توجه شما را به یکی از پروژههای وزارت اطلاعات با عنوان طرح «الغدیر» که با هدف ربودن و قتل اعضا و هواداران سازمان مجاهدین تعریف شده بوده و سرگذشت یکی از قربانیان این طرح به نام لیلا مدائن، ۱۷ ساله، جلب میکنیم.
لیلا مدائن متولد فروردین ماه ۱۳۵۰ بود. سه برادر او در سالهای ۶۰، ۶۱ و ۶۴ اعدام شدند. این اعدامها، به خصوص اعدام آقای لقمان مدائن که به مبارزه مسلحانه باور نداشت و کمتر از یک هفته بعد از دستگیری اعدام شد، تأثیر زیادی بر او و خانوادهاش گذاشت. به گفته خانواده، او از این زمان صحبت از خروج از ایران و پیوستن به مجاهدین میکرد. خانم مدائن اواخر تیر یا اوایل مرداد ۱۳۶۷ همراه چند تن دیگر تلاش کرد از مرز شرقی ایران از کشور خارج شود. خانواده پس از آذر ۱۳۶۷ از سرنوشت خانم مدائن هیچ اطلاعی ندارند.
بنا بر شواهد موجود، لیلا مدائن یکی از هواداران سازمان مجاهدین خلق بود که در راستای پروژه «الغدیر» وزارت اطلاعات جمهوی اسلامی که برای ربودن و قتل اعضا و هوادارن سازمان مجاهدین طراحی شده بود، ناپدید شده است.
مسئولیت اصلی طرح «الغدیر» با «اداره کل التقاط» بوده که پیش از اعلام مبارزه مسلحانه سازمان مجاهدین در سپاه تأسیس شده و به وزارت اطلاعات منتقل شده بود. این اداره یکی از بخشهای سه گانه بررسی، تعقیب و برخورد با گروههای مخالف جمهوری اسلامی و متمرکز بر برخورد با گروههای مسلمان همچون سازمان مجاهدین خلق، فرقان و آرمان مستضعفین بود.
پیوستگی قتلها در جریان قتلهای موسوم به زنجیرهای در پاییز ۱۳۷۷ و کشتن افرادی که مرگشان حساسیت عمومی را برانگیخت، موضوع قتلهای فراقضایی را به سطح جامعه کشاند. در حالی که این قتلها از مدتها پیش به عنوان بخشی از برنامه سالانه وزارت اطلاعات در جریان بود. قتل هواداران و اعضای سازمان مجاهدین هم یکی از این پروژهها بود. مشخص نیست چند نفر از طریق طرح الغدیر و پروژه «حذف» اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق به قتل رسیدند. بنیاد عبدالرحمن برومند اسامی بیش از ۳۰ نفر را در اختیار دارد که گمان میرود در جریان این طرح ربوده و کشته شدهاند.
جزئیات بیشتر در صفحه یادبود لیلا مدائن:
www.iranrights.org/fa/memorial/story/-8521/leila-madaen
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر